21 Mart 2016 Pazartesi

Şiir Günlükleri#1 / Özdemir Asaf-Dokuza Kadar On

Baharın ilk gününden merhabalar herkese,

    Umarım pazartesiniz sendromsuz geçiyordu. Bugün 21 Mart ekinoks olduğu gibi genellikle romanların gölgesinde kalan ama bir kelimeyle bin duygu uyandıran acının hüznün özlemin bazende coşkunun sevincin kelimelerle vücut bulmuş hali şiirlerin günü. Bütün şiir severlerin Dünya Şiir Günü kutlu mutlu olsun. Bende bugün vesilesiyle uzun zamandır düşündüğüm blogumda şiir kitaplarına da yer vermeye başlıyorum. Bu aydan itibaren her ay en az bir şiir kitabını burada misafir edeceğiz. Belki onların yanında kısa süre önce yazmaya başladığım kendi şiirlerimle de sizlere sürprizler yapabilirim.

    Bu ayın ve şiir günlüklerinin ilk konuğu Özdemir Asaf'tan Dokuza Kadar On. Özdemir Asaf şiirlerinin amacın kelimelerin çağrışım zenginliğini kullanarak dünyayı kavramak ve algılamaktır. Dokuza Kadar On'u okurken de bunu sık sık fark edeceksinizdir. Yaklaşık on kelimeyle ağzınızı açık bırakacak şiirler sık sık çıkacak karşınıza.

    Vedalaşmadan önce birazda bu güzel şiirlerden alıntılar yapalım değil mi?

“KONAK
Sen gelirken ağlamıştın,
Orası için.
Bil, gidersen de ağlayacaksın,
Burası için..”

“DUVARA ASTIĞIM
Ölünceye kadar seni bekleyecekmiş,
Sersem.
Ben seni beklerken ölmek ki..
Beklersem.”

    Umarım fikrimi beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı heyecanla bekliyorum. Elinizde kitabınızla doğanın uyanışının, güzel çiçeklerin, miss gibi havanın tadını çıkarın. Yeniden görüşündeydi dek kendinize iyi bakın, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder